Bollenstreek Kaart

Bollenstreek kaart

Ontdek de Kleurrijke Bollenstreek in Nederland – Bollenstreek kaart

De Bollenstreek is een prachtige regio die vooral bekend staat om zijn kleurrijke tulpenvelden. Het is gelegen in de provincie Zuid-Holland en omvat verschillende dorpen zoals Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout, Voorhout, Sassenheim, Valkenburg, Katwijk, Rijnsburg, Warmond en De Zilk. Deze dorpen liggen allemaal op korte afstand van elkaar en vormen samen een gebied van ongeveer 30 vierkante kilometer.

De Bollenstreek is vooral bekend vanwege de tulpen, maar er worden ook andere bloemen zoals hyacinten, narcissen en dahlia’s gekweekt. In het voorjaar trekken de kleurrijke bollenvelden duizenden toeristen van over de hele wereld aan. Mensen komen naar de Bollenstreek om de velden te bewonderen en foto’s te maken. Daarnaast zijn er verschillende evenementen die ieder jaar plaatsvinden in de Bollenstreek, zoals het Bloemencorso van de Bollenstreek, het Rijnsburgs bloemencorso en het Keukenhof Bloemenpark.

Lisse

Een van de meest bekende dorpen in de Bollenstreek is Lisse. Dit dorp heeft een rijke geschiedenis en staat bekend om zijn mooie landgoederen, zoals Kasteel Keukenhof en Landgoed Dever. Het is ook de thuisbasis van de beroemde Keukenhof-tuinen, die jaarlijks miljoenen bezoekers trekken. In de Keukenhof-tuinen kunnen bezoekers genieten van duizenden bloeiende tulpen, hyacinten en narcissen.

Noordwijk

Noordwijk is een ander populair dorp in de Bollenstreek en staat vooral bekend om zijn mooie stranden en duinen. Het is een populaire bestemming voor strandliefhebbers en watersporters. Daarnaast heeft Noordwijk een gezellig centrum met tal van winkels, restaurants en cafés.

Noordwijkerhout

Noordwijkerhout is een klein dorp in de Bollenstreek en staat bekend om zijn rustige sfeer en mooie wandel- en fietsroutes. Het is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en mensen die op zoek zijn naar rust en stilte.

Voorhout

Voorhout is een ander klein dorp in de Bollenstreek en staat vooral bekend om zijn mooie landgoederen en buitenplaatsen. Het is een populaire bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in de Nederlandse geschiedenis en cultuur.

Sassenheim

Sassenheim is een dorp dat vooral bekend staat om zijn mooie landgoederen en parken. Het is een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Daarnaast heeft Sassenheim ook een gezellig centrum met tal van winkels en restaurants.

Valkenburg

Valkenburg is een klein dorp in de Bollenstreek en staat bekend om zijn mooie natuur en landschap. Het is een populaire bestemming voor wandelaars en fietsers. Daarnaast is Valkenburg bekend om vliegbasis Valkenburg waarin sinds 2010 de musical hit Soldaat van Oranje draait.

Katwijk

Katwijk is een dorp aan de kust van de bollenstreek en staat vooral bekend om zijn mooie stranden en duinen. Het is een populaire bestemming voor strandliefhebbers en watersporters. Daarnaast heeft Katwijk ook een rijke geschiedenis en cultuur. Zo is er bijvoorbeeld het Katwijks Museum, waar bezoekers meer kunnen leren over de geschiedenis en cultuur van het dorp.

Rijnsburg

Rijnsburg is een klein dorp in de bollenstreek en staat vooral bekend om zijn mooie bloemenvelden en kwekerijen. Het is een populaire bestemming voor mensen die geïnteresseerd zijn in de bloemensector en de productie van bloemen en planten.

Warmond

Warmond is een ander klein dorp in de bollenstreek en staat vooral bekend om zijn mooie landgoederen en parken. Het is een populaire bestemming voor mensen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Daarnaast heeft Warmond ook een aantal mooie kastelen en buitenplaatsen.

De Zilk

Tot slot is er De Zilk, een klein dorpje in het noorden de Bollenstreek dat vooral bekend staat om zijn kleurrijke tulpenvelden en de Amsterdamse Waterleidingduinen. Het is een populaire bestemming voor mensen die willen genieten van de schoonheid van de bloemen en de natuur.

De Bollenstreek is een prachtige regio in Nederland die het hele jaar door veel te bieden heeft. In het voorjaar kunnen bezoekers genieten van de kleurrijke bollenvelden en evenementen zoals het Bloemencorso van de Bollenstreek en het Keukenhof Bloemenpark. In de zomer kunnen mensen genieten van de mooie stranden en duinen van de kustplaatsen in de bollenstreek. En in de herfst en winter zijn er tal van activiteiten en bezienswaardigheden te ontdekken in de verschillende dorpen.

Kortom, de Bollenstreek is een unieke en prachtige regio in Nederland die zeker een bezoek waard is.

Booking.com