Ontdek de beste eco-vriendelijke accommodaties in Nederland

Hotel Jakarta atrium

Ontdek de beste eco-vriendelijke accommodaties – Duurzaam toerisme in Nederland

Duurzaam toerisme is in Nederland in opkomst. Steeds meer reizigers zijn op zoek naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verminderen tijdens het verkennen van nieuwe bestemmingen. Nederland heeft veel te bieden op het gebied van duurzaam reizen, van nationale parken tot fietsvriendelijke steden. Ontdek de beste eco-vriendelijke accommodaties die Nederland te bieden heeft in dit artikel.

Duurzaam toerisme in Nederland

Nederland staat bekend om zijn groene initiatieven en inspanningen om het milieu te beschermen. Het is dan ook niet verrassend dat duurzaam toerisme in Nederland steeds populairder wordt. Reizigers zijn op zoek naar manieren om hun impact op het milieu te verminderen tijdens het verkennen van nieuwe bestemmingen. Gelukkig biedt Nederland veel mogelijkheden voor duurzaam reizen, van eco-vriendelijke accommodaties tot groene steden en nationale parken.

Eco-vriendelijke accommodaties in Nederland

Als je op zoek bent naar eco-vriendelijke accommodaties in Nederland, dan zijn er veel opties beschikbaar. Hieronder vind je een lijst van de beste eco-vriendelijke accommodaties in Nederland die je op Booking.com kunt boeken.

EuroParcs De Zanding – Otterlo

EuroParcs (voorheen Droompark) De Zanding biedt duurzame lodges en tiny houses die gebruik maken van zonne-energie en een lage CO2-uitstoot hebben. Het park heeft ook verschillende duurzaamheidsmaatregelen genomen, zoals recycling en het verminderen van watergebruik. Dit park is ideaal voor natuurliefhebbers en reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie in de natuur.

Stayokay Dordrecht

Stayokay Dordrecht is een hostel dat gebruik maakt van zonne-energie en een grond-warmtepomp om energie op te wekken. Het hostel heeft ook verschillende maatregelen genomen om afval en watergebruik te verminderen. Stayokay Dordrecht is gelegen in een historische stad en is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een mix van natuur en cultuur.

Recreatiecentrum de Vogel – Hengstdijk

Recreatiecentrum de Vogel is gelegen in de buurt van Hengstdijk (Zeeland) en biedt duurzame lodges gemaakt van duurzame materialen. Het centrum maakt gebruik van zonne-energie en windturbines om energie op te wekken. Het recreatiecentrum heeft ook verschillende maatregelen genomen om afval en watergebruik te verminderen. Dit centrum is ideaal voor gezinnen en reizigers die op zoek zijn naar een ontspannen vakantie op het platteland.

Eco Hotel Plantage Rococo – Velsen-Zuid

Eco Hotel Plantage Rococo is een uniek hotel gelegen in Velsen-Zuid, Nederland. Het hotel is gebouwd op een landgoed van 26 hectare groot en biedt haar gasten een unieke ervaring van duurzaamheid en luxe. Het hotel omarmd duurzaamheid en dankt zijn bijzondere uitstraling aan de linen wandbekleding, de bijzondere schilderijen en zelfs meubels en aardewerk van ruim een eeuw oud. Diverse items zijn op verzoek van het hotel door kunstenaars een nieuw leven in geblazen door  hergebruik van materialen.

De kamers zijn smaakvol ingericht en bieden uitzicht op de omliggende natuur. Gasten kunnen genieten van biologisch ontbijt en diner in het restaurant, dat gebruik maakt van lokale producten en seizoensgebonden ingredi├źnten. Er zijn ook verschillende wellnessfaciliteiten, waaronder een sauna en massageservices. Het hotel is perfect voor gasten die op zoek zijn naar een rustige omgeving en een duurzame ervaring in Nederland..

Hotel Jakarta Amsterdam

Hotel Jakarta Amsterdam is een duurzaam hotel dat gelegen is in het centrum van Amsterdam. Het hotel heeft een groen dak en gebruikt zonne-energie om energie op te wekken. Het hotel heeft ook verschillende maatregelen genomen om afval en watergebruik te verminderen. Hotel Jakarta Amsterdam is ideaal voor reizigers die op zoek zijn naar een eco-vriendelijk hotel in het hart van een bruisende stad.

Conclusie:

Er zijn veel opties beschikbaar voor eco-vriendelijke accommodaties in Nederland. Van tiny houses tot duurzame hotels, er is voor elk wat wils. De vijf hierboven genoemde accommodaties zijn slechts een greep uit het brede aanbod van duurzame accommodaties die Nederland te bieden heeft. Door te kiezen voor een eco-vriendelijke accommodatie tijdens je verblijf in Nederland, kun je bijdragen aan het behoud van het milieu terwijl je geniet van al het moois dat dit land te bieden heeft.